Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

 

Δ/ΝΣΗ  Π.Ε.  ΔΥΤΙΚΗΣ   ΑΤΤΙΚΗΣ

5ο  Δ.Σ.  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

για το σχολικό έτος 2021-2022

 

 

1. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

            Το πρωί η υποδοχή των παιδιών γίνεται από τις 8:00-8:15 πμ. ως εξής:

Οι μαθητές των τάξεων Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ εισέρχονται από τη δυτική είσοδο της αυλής , ενώ οι μαθητές των τάξεων Α΄, Γ΄ και Ε΄ από την ανατολική.  Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα (υποχρεωτικά). Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά  τους  στην πόρτα  όπου  υπάρχει εφημερεύων εκπαιδευτικός,  σύμφωνα   με  την  κείμενη  νομοθεσία   του  ΥΠΕΘ (2368/Γ2/9-1-2007). Τρίτη και Παρασκευή επιδεικνύουν self-test ώστε να επιτραπεί η είσοδος στον χώρο του σχολείου.

            Καθυστέρηση  στην  προσέλευση  των μαθητών   επιτρέπεται  μόνο  σε  εξαιρετικές  περιπτώσεις, για να μην  διαταράσσεται  η  ομαλή  λειτουργία  της  σχολικής  μονάδας.

Οι γονείς ή οποιοδήποτε άλλο άτομο δεν εισέρχεται στο χώρο του σχολείου για κανένα λόγο. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας ή κηδεμόνας θέλει να μιλήσει με κάποιον εκπαιδευτικό ή με τη Διευθύντρια, περιμένει έξω από την πόρτα της αυλής μέχρι το πέρας της υποδοχής και μπαίνει αφού τα παιδιά έχουν αποχωρήσει από το προαύλιο και πάντα φορώντας μάσκα  (σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΘ 1398008/Δ1/31-8-2016 κεφ.Α, Αρ.7 και κεφ.Β αρ.1).

            Δεν μπορεί να εισέλθει κανένας γονέας στο χώρο του σχολείου  και να απευθυνθεί, να αγγίξει μαθητή ή μαθήτρια ή να τους κακοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Όταν ένας γονέας προγραμματισμένα εισέρχεται στο χώρο του σχολείου συμπεριφέρεται με κόσμιο τρόπο σεβόμενος τους κανόνες του σχολικού χώρου και συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της παιδαγωγίας. 

 

2. ΣΧΟΛΑΣΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

            Οι  μαθητές   όλων  των  τάξεων  σχολούν  καθημερινά  στις 13:15.  Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται ανά τάξη δυτικά και ανατολικά όπως ακριβώς εισέρχονται και το πρωί. Τα αδέλφια αποχωρούν από την έξοδο που φεύγει το μικρότερο παιδί.

            Για την ομαλή αποχώρηση των παιδιών καθώς και για την ασφάλειά τους, οι γονείς και οι κηδεμόνες που παραλαμβάνουν τα παιδιά   πρέπει   να   βρίσκονται έξω  από  την  πόρτα  του  σχολείου  2-3 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι,  να  περιμένουν  δεξιά και αριστερά της πόρτας, κάτω από το πεζοδρόμιο, χωρίς να συνωστίζονται, ώστε να μην εμποδίζουν την έξοδο των παιδιών , και πάντα φορώντας μάσκα για την ασφάλεια και προστασία όλων.

 

3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

            Οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους από τους εκπαιδευτικούς σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που θα τους  γνωστοποιούνται   στην  αρχή  του  κάθε  σχολικού  έτους  και έκτακτα μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό της τάξης (Π.Δ.  79/2017).

            Για  οποιοδήποτε  θέμα   σχετικά  με  την  πρόοδο  των  μαθητών  οι  γονείς  θα  απευθύνονται   πρώτα   στον  δάσκαλο  της  τάξης.

 

 

 

 

 

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ  ΧΩΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

            Κατά  τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου  και  για λόγους ασφάλειας των παιδιών, δεν πρέπει να έρχονται στα κάγκελα γονείς ή άλλα άτομα εκτός σχολείου και να συνομιλούν με τα παιδιά ή να τους δίνουν φαγητό ή άλλα πράγματα (βιβλία κτλ), παρά μόνο μετά από συνεννόηση  με το σχολείο και για εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

5.ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

            Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα ή άλλα ηλεκτρονικά  παιχνίδια (tablet κτλ) σε καμία περίπτωση (π.χ. σε εκδρομές ή επισκέψεις).

 

6. ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

            Για το δεκατιανό/φαγητό των παιδιών οι γονείς φροντίζουν από το σπίτι. Μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου. Σε περίπτωση που λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, τα παιδιά θα ψωνίζουν μόνα τους (λόγω covid-19). Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που μένουν στο Ολοήμερο. Γενικά  δεν επιτρέπεται οι  γονείς να φέρνουν φαγητό   κατά  τη   διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

 

7. ΠΡΟΛΗΨΗ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΥΓΙΕΙΝΗ

Λόγω της ιδιαιτερότητας και της φετινής χρονιάς ( covid-19) , τα παιδιά φοράνε μάσκα κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο, καθώς και στις ώρες μαθημάτων και διαλειμμάτων. Όλοι οι μαθητές πρέπει να φέρουν μαζί τους τουλάχιστον μία μάσκα επιπλέον καθώς και αντισηπτικά. Επίσης, πρέπει να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες καθημερινής προσωπικής υγιεινής,  δηλαδή πλύσιμο χεριών, μπάνιο, καθαρές μάσκες.

 

 

8. ΕΓΓΡΑΦΕΣ   ΣΤΗΝ  Α΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

            Σύμφωνα  με    την  παρ.1, εδάφιο β, αρθρ.10   του  Ν.2327/95 (ΦΕΚ 156/95  τ.Α)   στην  Α΄ Δημοτικού  εγγράφονται    όσα  παιδιά  συμπληρώνουν    την   ηλικία   των  6  ετών,  κατά  την  31η  Δεκεμβρίου   του  έτους  εγγραφής.  Οι  γονείς   ενημερώνονται  με  σχετική  ανακοίνωση  από  τη  Διεύθυνση  του  Σχολείου.

 

8. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΩΡΕΣ    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

            Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο είναι 210-2475843 και οι ώρες διαλειμμάτων είναι:

1ο διάλειμμα:  Α΄, Γ΄, Ε΄ 9:15 - 9:35   και   Β΄, Δ΄, ΣΤ΄ 9:40-10:00

2ο διάλειμμα:  Α΄, Γ΄, Ε΄  11:10-11:25  και Β΄, Δ΄, ΣΤ΄ 11:30-11:45

3ο διάλειμμα:  Α΄, Γ΄, Ε΄ 12:10-12:20   και Β΄, Δ΄, ΣΤ΄ 12:25-12:35

 

ΣΧΟΛΑΣΜΑ: 13:15

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ α. 15:00

                                                    β. 16:00

                                                                                       

                                                                                    ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ    

                                                                                            5ου Δ. Σ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ