Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

 

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης για την Covid-19, καθώς και την καθιέρωση της νέας πλατφόρμας για τις δημόσιες σχολικές μονάδες, υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»).

Επισκέπτες είναι και οι γονείς των μαθητών που μπαίνουν στο χώρο του σχολείου για ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών τους ή για προκαθορισμένο ραντεβού με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή με άλλο μέλος της σχολικής κοινότητας (π.χ ψυχολόγο, την διευθύντρια του σχολείου κτλ ).

Οι υπόχρεοι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους, αν είναι εμβολιασμένοι μία φορά ,αν δεν είναι  δηλώνουν το rapid test που υποχρεούνται να κάνουν κάθε φορά την προηγούμενη μέρα της επίσκεψής τους  στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας (5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ)  η κατάστασή τους.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οι γονείς δεν μπορούν να μπαίνουν στο χώρο του σχολείου χωρίς δήλωση στην πλατφόρμα edupass.gov . Σε περίπτωση παραλαβής ασθενή μαθητή περιμένουν στην  έξοδο του σχολείου.

 

                                                                   ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 8/11/2021

                                                                   Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                ΣΥΚΑΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑ